2013 m. gruodžio 6 d., penktadienis

Kauno neįgaliųjų sveikatos ir integracijos klubo „Sauliukas" surengta šventė „Plaukime kartu

 
2013m.Lapkričio 22d. rekonstruotame „Girstučio" baseine vyko Kauno neįgaliųjų sveikatos ir integracijos klubo „Sauliukas" surengta šventė „Plaukime kartu".

Pasveikinti dalyvius atvyko Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, LR Seimo narė Vida Marija Čigriejienė, Kauno meras Andrius Kupčinskas, mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

 „Sveikinu visus, susirinkusius į naująjį „Girtučio" baseiną. Dėkoju Kauno neįgaliųjų sveikatos ir integracijos klubo vadovei Daliai Šatinskienei, kuri pakvietė klubų atstovus dalyvauti fizinį aktyvumą skatinančiame plaukimo renginyje", - sakė meras A. Kupčinskas.

Kartu su neįgaliausiais plaukimo varžybose rungėsi vicemeras S. Buškevičius, M. Špokas ir kiti visuomenėje gerai žinomi žmonės. Tiesa, siekiant išlyginti jėgas, pastarieji į „Girstučio" baseiną šoko surištomis kojomis.

„Norime, kad ir kiti neįgaliųjų klubai dalyvautų įvairiuose renginiuose, todėl ir pakvietėme juos dalyvauti. Į šį džiugų plaukimo renginį atvyko sporto klubas „Santaka", Neįgaliųjų užimtumo centro atstovai, specialus olimpinis klubas ir Rugilės klubas „Viltis". Visiems bus malonu išbandyti jėgas naujame baseine", - kalbėjo klubo „Sauliukas" vadovė D. Šatinskienė.

Renginio dalyvius pasveikino, organizatoriams dėkojo ir suvenyrus įteikė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė ir LR Seimo narė V. M. Čigriejienė.

„Plaukimas neįgaliesiems suteikia daug džiaugsmo, todėl tikimės, jog šiame baseine galėsime apsilankyti dažniau", - sakė vienas iš šio renginio dalyvių.