2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Pagerbtas Igarkoje mirusių vaikų atminimas


Kauno IX forto muziejuje, gegužės 22 d. vyko renginys „Jūs Lietuvon vėlelės sugrįškit“,
kurį organizavo Igarkos tremtinių brolija, Kauno Panemunės senelių namai, Kauno IX forto muziejus. Renginys prasidėjo malda už Igarkoje mirusius vaikus.
Kartu su tremtinių brolijos pirmininke Aldona Krinickiene dėkojome Igarkos tremtiniams už bendradarbiavimą ir nepailstamą norą savo pasakojimais, fotonuotraukomis, patirtimi įamžinti sovietinių aukų atminimą, už meilę ir atsidavimą Tėvynei.
Prisiminimais dalijosi buvę tremtiniai ir Igarkoje mirusių vaikų artimieji. Renginio metu koncertavo krizių centro lankytojų choro "Kauno senjorai"(vadovė Lina Maslauskienė), Juozo Grušo meno vidurinės mokyklos moksleivių, krizių centro vadovės Ramintos Gailevičiūtės muzikinė programa.
 Pabaigoje visi dalyviai ir organizatoriai iškilmingai įkopė į kalnelį lauke, kuriame į žemę buvo įsmeigti 25 balti balandžiai (pagamino J.Grušo mokyklos moksleiviai) ir paleisti į dangų balionai.
Dėkoju Igarkos tremtinių brolijos pirmininkei Aldonai Krinickienei už nepaprastą meilę Tėvynei ir nepailstamą norą suburti buvusius tremtinius bendrai veiklai bendruose projektuose, bendraminčių veikloje, už nuolatinį siekį savo darbais, idėjomis įamžinti sovietinių nusikaltimų aukų atminimą.