2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Džiugu ir gera užsukti į Kauno slaugos ligonines

Viena iš gražiausių šalyje slaugos įstaigų Kauno Panemunės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė įsikūrusi įspūdingos architektūros didžiuliais originaliais balkonais apjuostame pastate, 1932 metais pastatytame už Raudonojo Kryžiaus organizacijos surinktas lėšas. Ligoninės direktorė Stanislava Jancevičienė džiaugiasi, kad ši ligoninė yra  ramus užutekis sunkiai sergantiems žmonėms.
Panemunės K.Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė įsikūrusi Vičiūnuose. Čia slaugomi ir gydomi sergantys lėtinėmis ligomis, po insultų, negalintys savęs aptarnauti, judėti ir neįgalūs žmonės. Ligoninės direktorė Lilija Markuckienė supažindino su ligoninės naujovėmis, džiaugėsi, kad pastato renovacijos darbai eina į pabaigą ir netrukus galės dirbti visu pajėgumu.
Kauno slaugos ligoninė VŠĮ Petrašiūnų slaugos ligoninė – tai paliatyvios priežiūros ir bendrosios slaugos medicininė įstaiga, kuri tenkina paciento gyvybinius poreikius, vykdo simptomų kontrolę ir sudaro žmogaus orumą nežeminančias gyvenimo sąlygas, kai žmogus ir jo artimieji nepajėgia to padaryti. Su direktorės pavaduotoja slaugai Sonata Račkauskiene ir gyd. Dalija Tamara Šlekiene aptarėme ligoninės problemas, lankėme ligonius.
Visos šios slaugos ligoninės baigia įgyvendinti visus projekto „Palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugų kokybės gerinimas Kauno miesto savivaldybėje“ etapus. Projektas bendrai finansuotas iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšų. Šiuo metu atliekamos paskutinės projekto užbaigimo procedūros.
Šio projekto įgyvendinimas leis teikti paslaugas jaukesnėse, estetiškai patrauklesnėse ir funkciškai labiau pritaikytose ligonių veiklai patalpose ir aukštesne kokybe, nes įgyta įeinamų vonių, dušo vežimėlių, mobilių lovų, neįgaliųjų vežimėlių, vaikštynių, neštuvų ir kitos įrangos.
Džiaugiuosi buvimu kartu su slaugos ligoninių gydytojais, slaugytojomis ir ligoniais.
Pasidžiaukime vieni kitais, nes kaip sakė Justinas Marcinkevičius „...dažnai praeiname abejingi pro kenčiantį žmogų, tarytum ne vienos žemės broliai, ne vienos saulės vaikai būtumėm“...