2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

Konferencija „Psichikos negalia ir sveika visuomenė“

2014 m. spalio 10 d. Lietuvos Respublikos Seimo III rūmų konferencijų salėje vyko konferencija „Psichikos negalia ir sveika visuomenė“.
Pranešimas.
Seimo Sveikatos reikalų komiteto vardu leiskite Jus pasveikinti, susirinkusius į konferenciją, skirtą Pasaulinei psichikos sveikatos dienai paminėti, kurios tema yra labai aktuali visiems. Džiaugiuosi, kad toks renginys vyksta, kad jame bus nagrinėjamos svarbios temos, ieškoma būdų, kaip prisidėti prie visuomenės psichikos sveikatos gerinimo.
Kiekviena žmogiškoji gyvybė turi prigimtinę teisę būti saugoma ir puoselėjama nuo pradėjimo iki natūralios mirties, nesvarbu ar tai psichikos ligonis, ar neįgalus žmogus, ar senelis, ar mažas kūdikėlis. Tik tauta, kurioje saugoma kiekvieno žmogaus gyvybė ar gerbiamas žmogiškas orumas yra ateities tauta. Turime aiškiai suprasti, kad ne tik valstybė, Vyriausybė, Seimas ir teismai privalo ginti žmogų. Kiekvienas sąmoningas, doras ir geros valios žmogus turi saugoti ir mylėti žmogų, leisti būti oriai asmenybei. Tegul kiekvienas savo širdies kertelėje išsaugo meilę, pagarbą, gerumą, norą padėti, suprasti, užjausti ir ištiesti pagalbos ranką tam, kuriam jos labai reikia.
Susikaupkime ir tiesiog pamąstykime.