2014 m. vasario 21 d., penktadienis

CEZARIO PJŪVIO OPERACIJŲ EPIDEMIJA – KUR ESAME IR KUR EINAME


Vasario 19 d.  Lietuvos Respublikos Seime įvyko konferencija „Cezario pjūvio operacijų epidemija – kur esame ir kur einame“ . Konferencija buvo skirta Vaikų sveikatos metams Lietuvoje, siekiant atkreipti dėmesį į vis labiau didėjantį cezario pjūvio operacijų skaičių, šių operacijų pavojus ir komplikacijas ne tik moteriai, bet ir būsimos kartos vaikų sveikatai.   

Nerimą kelia ne vien pavojai ir komplikacijos moteriai, susijusios su visame pasaulyje plintančia cezario pjūvio operacijų epidemija. Nors šiandieną medicinos mokslas dar negali įvardinti, kodėl žmogui toks svarbus gimimas natūraliais takais, jei cezario pjūvių skaičius toliau nenumaldomai augs, būsimosios kartos vaikų sveikata gali labai nukentėti. Sumažinti operacijų skaičių galime tik bendromis pastangomis, sutelkę sveikatos politikų, medikų, žiniasklaidos, pedagogų, šeimų ir visų aktyvių visuomenės atstovų jėgas.
Konferenciją moderavo Lietuvos Respublikos Seimo narė,  Sveikatos reikalų komiteto narė prof. habil. dr. Vida Marija Čigriejienė