2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

LR Seime vyks dailininkės Algirdos Karaliūtės paroda


2014 m. vasario 4 d. 11 val. LR Seime vyks dailininkės Algirdos Karaliūtės darbų parodos atidarymas.

 

Maloniai kviečiu dalyvauti.

LR Seime atidaryta V. M. Čigriejienės globojama paroda „Panemunės tilto prisiminimai“


Sausio 22 d. LR Seimo trečiuosiuose rūmuose buvo atidaryta paroda „Panemunės tilto prisiminimai“, kurios iniciatorė – naujo tilto statyba energingai besirūpinanti Seimo narė prof. Vida Marija Čigriejienė, į Seimą išrinkta panemuniečių. Paroda buvo skirta paneigti kalbas, kad Panemunės tiltas buvo susprogdintas be reikalo, per anksti, neturint pinigų statyti naujam tiltui. Fotografijų autorius – tiltų statybos ekspertas Henrikas Kebeikis, kuris tilto irimo procesą stebėjo jau visą dešimtmetį.

Atidarydama parodą prof. V. M. Čigriejienė priminė Panemunės tilto istoriją. „Kaunui tai strateginis tiltas, nors taip Vyriausybė nemano – sakė V. M. Čigriejienė – nes jungia Kauną su regionais – Rokais, Vaišvydava, per jį galima nuvykti į Alytų, Prienus ir Lenkiją. Profesorė ir vėliau kalbėjusieji dėkojo Kauno merui, kad ryžtingai buvo imtasi priemonių, nelaukiant, kol tiltas grius, nes buvo ypač susidėvėjęs – daugelyje vietų supleišėjęs, trupėjo betonas.

Panemunės bendruomenės pirmininkas Gediminas Žukauskas pasidalijo prisiminimais apie Panemunės tiltą, kuriam panemuniškiai turi daug sentimentų, bet taip pat džiaugėsi, kad nebuvo laukta, kol įvyks nelaimė. 2015 m. statyba turėtų būti baigta. „Tilto statyba vyksta normaliai, nors ir į skolą – patikino bendruomenės pirmininkas. – Jį stato „Kauno tiltai“ – patikima firma, ir kauniečiai džiaugiasi, kad ji laimėjo konkursą“.

Prisiminimais apie Panemunės tiltą pasidalijo prof. Jurgis Vanagas bei Seimo narys dr. Egidijus Vareikis, kilę iš priešingos upės pusės – Šančių.


Parodos atidarymo metu koncertavo „Šilo“ pradinės mokyklos mokinukai.